Preskoči na glavno vsebino

12 načinov, kako lahko zaslužite na spletu!

Za marsikoga bi bilo služenje denarja prek spleta absolutne sanje. Če lahko najdejo način, kako zaslužiti s spletno stranjo ali katerim koli drugim spletnim podvigom, lahko zapustijo službo, da se osredotočijo na podjetništvo, več časa preživijo s svojo družino in še več, da si končno povrnejo nadzor nad svojim časom in življenjem.

Noro je, da služenje denarja prek spleta ni čudno sanje. Z dobro finančno spletno stranjo to počnem že skoraj desetletje. Poznam tudi tisoče drugih, ki na svoj način zaslužijo prek spleta z edinstvenimi spletnimi mesti, tečaji ali tržnimi strategijami.

Tukaj je dobra novica. Večina spletnih strategij prihodkov ni tako zapletenih. Kot vsak poslovni podvig tudi vaš spletni dohodek potrebuje čas za rast. Biti morate pripravljeni posvetiti čas in energijo, ki sta potrebni, da svojo idejo umaknete s tal, in gramoz se morate držati, tudi če je vaše potovanje počasno, ko prvič začnete.


Če želite zaslužiti prek spleta, vendar niste prepričani, kje začeti, je tu nekaj najboljših in najbolj realističnih strategij, ki jih je treba upoštevati:

# 1: Google Adsense

Če ste obiskali katero koli spletno mesto, ste videli Googlove oglase. Ti oglasi so povsod in z dobrim razlogom. Ne samo, da jih je enostavno umestiti na spletno mesto, ampak so lahko tudi donosni, ko vaše spletno mesto začne prinašati dosleden promet.

Ena izmed zanimivih stvari pri Googlu AdSense je, da ga je tako enostavno nastaviti. Če imate spletni dnevnik ali spletno mesto, se lahko prijavite za brezplačen račun Google AdSense. Od tam vam bo Google dal edinstveno kodo, ki jo boste prilepili na svoje spletno mesto. Google jo dobi od tam in v vašem imenu spremlja poglede, promet in dobiček vašega spletnega mesta. Za nadaljevanje te zadeve ni vzdrževanja ali vzdrževanja, zato je nesmiselno, če že imate spletno mesto.

Koliko boste storili? Mislim, da je bil moj najboljši mesec z Google AdSense v zadnjih desetih letih skoraj 5000 USD. Tisti neverjetni mesec me je razburil, saj je bil dejansko blizu začetka mojega spletnega potovanja. Ko boste v enem mesecu prešli z nič na 5000 dolarjev, bo to šokiralo vaš svet. Zame me je to tudi navdušilo, ker sem vedel, da obstajajo tudi drugi načini zaslužka.

# 2: Partnersko trženje

Če imate spletno mesto ali še vedno sanjate o idejah za spletni dnevnik, lahko poiščete tudi partnersko trženje. Z partnerskim trženjem sodelujete z blagovnimi znamkami in podjetji znotraj vsebine vašega spletnega mesta. Če omenite izdelek ali storitev, se na ta izdelek ali storitev povežete z uporabo edinstvene kode za članstvo, ki ste jo prejeli, ko ste se prijavili za ta partnerski program. Od tam boste zaslužili vsakič, ko nekdo kupi izdelek ali storitev prek vaše povezave.

Na splošno boste želeli sodelovati s podružnicami, ki so povezane s konceptom vašega spletnega dnevnika. Ker sem finančni svetovalec, sem veliko svoje skupne energije usmeril v finančne produkte, kot so varčevalni račun, kreditna kartica in naložbeni račun.

Poleg prijave za posamezne članske programe se lahko prijavite tudi za partnersko oglaševalsko mrežo, ki na enem mestu ponuja veliko različnih partnerjev. Tako lahko vidite, kaj sčasoma deluje in kaj ne.

Če iščete navdih, je moja prijateljica Michelle Schroeder-Gardner s spletnega mesta Making Sense of Sense postala strokovnjakinja za vse s tem povezane marketinške zadeve. Michelle na svojem blogu zasluži več kot 100.000 ameriških dolarjev mesečno, večina prihodkov pa iz prodaje podružnic. Michelle je imela toliko uspeha s podružničnim trženjem, da ima celo svoj tečaj z naslovom Smiselnost partnerskega marketinga.

Medtem ko Michelle sodeluje s tono sodelavcev v industriji finančnih storitev, je eden njenih največjih sodelavcev podjetje za gostovanje blogov z imenom Bluehost. To preprosto kaže, da lahko zaslužite s skoraj katerim koli povezanim podjetjem ali izdelkom, če poznate svoje občinstvo in ustvarite dovolj prometa za prodajo.

# 3: Svetovanje

Drug način zaslužka prek spleta je svetovanje. Če ste strokovnjak na katerem koli področju, lahko najdete potencialno pripravljene ljudi, ki vam bodo plačali in jim svetovali glede njihovih osebnih ali poslovnih ciljev. Morda se vam zdi, da niste dovolj pomembni za posvetovanje z velikimi podjetji, lahko pa vas preseneti vrsta strokovnega znanja, ki ga bodo ljudje plačevali.

Moj kolega Robert Farrington iz The College Investor je dober primer nekoga, ki mu svetujejo na strani v nemogoči panogi. Robert mi je povedal, da ga je več blagovnih znamk, potem ko je bil več let na spletnem dnevniku, poiskalo pomoč pri socialnih medijih in spletnem trženju.

Robert je dejal, da je nekaj časa v povprečju delal 4-6 teh koncertov na leto, odvisno od njegovega urnika in dela. Najboljše je, da je zaračunal pavšalno pristojbino, ki je običajno znašala približno 100 USD na uro. In ne pozabite, to plačilo je zaslužil za svetovanje ljudem o najboljših načinih uporabe orodij za družabna omrežja, kot sta Facebook in Pinterest, za rast njihovih blagovnih znamk.

Če želite začeti svetovati, vendar niste prepričani, kakšne korake boste nadaljevali, lahko ustvarite tudi brezplačen račun prek Clarity.fm. To spletno mesto vsem, ki želijo svetovati, omogoča ustvarjanje brezplačnega profila. Ko je vaš profil nastavljen, vas bodo ljudje našli in rezervirali plačano sejo.

# 4: Spletni tečaji

Shutterstock

Če imate kakršne koli spretnosti, ki jih lahko naučite druge, lahko ustvarite tudi spletni tečaj, ki ga lahko predstavite na spletu. Najdete spletne tečaje, ki učijo vse od kuhanja do trženja ali celo samostojnega pisanja. Heck, celo ponujam svoj tečaj finančnim svetovalcem, ki želijo svoje podjetje ustvariti prek spleta - Formula rasti spletnega svetovalca.

Lani sem profiliral svojega prijatelja Josepha Michaela iz Easy Course Creation. Michael ponuja več različnih tečajev, vključno s tečaji pisanja programske opreme, imenovane "Scrivener". V preteklih letih je Michael vsako leto prislužil šestmestne ali več prodajnih tečajev, ki ljudem pomagajo doseči takšen uspeh, kot ga je dosegel.

Večina ljudi organizira tečaj na spletu prek platforme, kot je Teachable.com. S programom Teachable lahko naložite gradivo za tečaje in uporabite platformo za upravljanje strank in sprejemanje plačil.

# 5: Podcasting

Drug način zaslužka na spletu je gostovanje spletnega podcasta. Imam podcast Good Financial Cent, ki spremlja moj blog in uporabljam to platformo, da ves čas poiščem nove sponzorje in oglaševalce.

Še vedno se spominjam, da sem imel prvega sponzorja na podcastu in ugotovil, da so mi pripravljeni plačati 8.000 USD, da na začetku vsakega podcasta vključim kratek posnetek 90 dni. Takrat je bilo to zame noro vznemirljivo, saj sprva nisem bil prepričan, da bom lahko zaslužil s svojim podcastom.

Vendar pa je veliko ljudi, ki v svojih podcastih naredijo veliko več kot jaz. Pridobite Enterprise On Fire Podcast, ki ga vodi John Lee Dumas. Glede na zadnje poročilo o prihodkih oddaje je ta podcast marca 2018 prinesel več kot 400.000 USD neto prihodka. Zdaj je to noro.

Ključno za napredovanje pri podcastingu je iskanje lokacije, povečanje občinstva in nato iskanje načinov za zaslužek in povezovanje s sponzorji. To ni najlažji način zaslužka na spletu, saj obstaja veliko logistike, ki piše, snema in ureja podcast, vendar je vseeno vredno razmisliti.

# 6: Prodaja knjig

Medtem ko je bila založniška panoga nekoč zelo tiskana, lahko danes zaključite celoten postopek pisanja, objavljanja in trženja knjige na spletu. Spletna mesta, kot je Create Space, vam omogočajo nalaganje in tiskanje knjige brez vključitve uradnega založnika, knjigo pa lahko dobite celo na Amazon.com, da jo bodo ljudje tam lahko kupili.

Bloger, ki ga poznam kot Joseph Hogue, ima uspešen spletni dnevnik (My Home Money Work) in uspešno knjižno založništvo. Hogue je napisala več knjig, ki jih je objavila na spletu, da bi ustvarila dosleden vir pasivnega dohodka. Pravi, da v povprečju prodaja približno 685 knjig na mesec, da bi v povprečju ustvaril 1.857 dolarjev prihodkov. Ni slabo, kaj?

Če menite, da lahko napišete knjigo, ki bi jo ljudje radi kupili, je to pametna strategija, saj so zagonski stroški lahko minimalni in verjetno že imate računalnik in programsko opremo za obdelavo besedil.

# 7: Glavna prodaja

Drug način zaslužka prek spleta je zbiranje krogel. Ključni koraki, ki jih morate izvesti za prodajo na področju potencialnih strank, vključujejo postavitev spletnega mesta, pridobivanje prometa na njem in zagotavljanje, da zbirate informacije, za katere bo nekdo dejansko plačal.

Tu je dober primer, kako lahko prodaja svinca deluje v resničnem življenju: Moje drugo spletno mesto, Jeffova življenjska zavarovanja, prinaša veliko prometa ljudi, ki iščejo internet, da bi našli odgovore na vprašanja življenjskega zavarovanja. Medtem ko sem nekoč postavil spletno stran, da bi sam prodal življenjsko zavarovanje teh ljudi, je bilo veliko dela za obdelavo vseh različnih zahtev in strank. Posledično sem začel prodajati krogle, ki sem jih zbral sproti.

V bistvu so glavni kupci pripravljeni plačati za osebne podatke, ki jih zbirajo od ljudi, ki obiščejo mojo spletno stran. To je za vse koristno, saj dobim plačilo za ugodnosti, obiskovalci mojega spletnega mesta pa so povezani z nekom, ki jim lahko pomaga.

Upoštevajte pa, da lahko krogle prodajate v številnih različnih panogah - ne samo v življenjskih zavarovanjih. Pravzaprav morate samo razumeti spletno mesto, zgraditi spletno mesto in promet ter videti, koliko lahko dobite za navodila, ki jih zbirate.

# 8: Samostojno pisanje

Če imate veščine pisanja in ustvarjalni talent, je mogoče tudi plačati za ustvarjanje vsebin v spletu. Tega ne počnem več kot včasih, vendar se dobro zavedam, kako uporaben je ta tok prihodkov.

Ena moja blogerka, ki jo poznam, Holly Johnson, dejansko zasluži več kot 200.000 USD na leto z ustvarjanjem vsebin za druga spletna mesta. In pravzaprav je to šest najboljših številk, ki jih je osvojila s svojim blogom, Club Thrifty.

Holly mi je povedala, da je vsebino začela pisati leta 2011. Takrat je še vedno delala s polnim delovnim časom, vendar je za povečanje dohodka ustvarjala spletne vsebine s krajšim delovnim časom. Sčasoma je lahko podvojila in potrojila svoje stopnje, dokler ni pustila polnega delovnega časa. Dandanes jo vodi kot samostojno pisateljico in druge uči, da to storijo s svojim spletnim tečajem Zaslužite več pisanja.

Po Johnsonovem mnenju je ključnega pomena, da postanete samostojni pisatelj, odkriti spletno mesto, se povezati z ljudmi, ki vas lahko najamejo, in v 100 odstotkih zagotavljati visokokakovostne vsebine. Čeprav obstaja vrsta delovnih desk, ki vam pomagajo začeti, pravi, da je zelo enostavno najti začetna delovna mesta za pisanje na spletnih mestih, kot je Upwork.com.

# 9: Sponzorirane objave

Če imate spletno mesto ali velik družbeni medij, ki sledi, lahko zaslužite tudi s spremljanjem sponzoriranih objav in oglasov. Kako pa to deluje? V bistvu so podjetja pripravljena plačati blogerjem in vplivnežem na družbenih omrežjih za promocijo njihovih izdelkov in storitev. Če imate platformo, naj bo to blog ali odličen spremljevalec Instagrama, lahko zaslužite.

Ko sem prvič dobil sponzorirano objavo za Good Financial Cents, sem bil popolnoma uničen. Mislim, da so mi plačali le 100 dolarjev, toda takrat je bilo to zame veliko denarja. Kasneje pa sem ugotovil, da si podjetja želijo sponzorirano objavo, ampak samo povezavo z moje strani na svojo stran. Iz tega razloga sem začel dvigovati svoje stopnje.

Te dni za sponzorirano objavo plačujem približno 4500 ameriških dolarjev. Poleg tega vso sponzorirano vsebino jasno označujem kot #advertisement, da bom v skladu z Googlovimi določili in pogoji. Prav tako promoviram samo podjetja, ki jih uporabljam ali jim zaupam.

Poznam pa tudi blogerje, ki za sponzorirano objavo dobijo 20.000 USD. To je precej noro, vendar samo pokaže, kaj je mogoče.

Vendar ne pozabite, da za izdelavo sponzorirane vsebine ne potrebujete spletnega mesta, saj lahko dobite plačilo, tudi če imate veliko spremljevalcev v družabnih omrežjih. Moja žena ima precej velikega spremljevalca Instagrama in dobiva vse mogoče sponzorstva. Ne samo, da se plača z gotovino, marsikaj dobimo tudi brezplačno. Brezplačno dobimo preproge, brezplačne luči in brezplačna čistila za preproge. Vendar promovira samo stvari, ki so ji všeč, zato ji ta strategija zelo ustreza.

# 10: Spletni seminar

Potrebujete več idej o tem, kako zaslužiti denar na spletu? Druga strategija je uporaba spletnih seminarjev za trženje vašega izdelka, storitve ali tečaja. S spletnimi seminarji sem promoviral svojo prakso finančnega načrtovanja in povečal zanimanje za moj spletni tečaj za finančne svetovalce. Z webinarjem v bistvu ponujate veliko brezplačnih nasvetov in nasvetov - običajno v obliki zapisa v živo. Na koncu plačate svoj izdelek ali storitev z namenom, da zagotovite nekaj poslov.

Profesionalni govornik Grant Baldwin s pomočjo spletnega seminarja trži svoje tečaje za javni nastop, med drugim Get Booked in Paid to Speak. Medtem ko Baldwin med spletnim seminarjem ponuja veliko brezplačnih nasvetov, na koncu svoj tečaj ponudi ljudem, ki želijo plačati, če želijo izvedeti več. In velikokrat njegova prodajna raven deluje.

Ne glede na to, kaj prodajate, ni tako težko ustvariti webinarja in pridobiti ljudi, da se prijavijo s svinčenim magnetom ali Facebook oglasi. Heck, verjetno boste našli brezplačen webinar o tem, kako ustvariti svoj prvi webinar, če ste dovolj trdi.

# 11: YouTube

YouTube je še ena platforma, ki ljudem omogoča, da zaslužijo po spletu. Za vsako temo je na voljo ogromno kanalov v YouTubu, večina ljudi z veliko sledilci pa zasluži v zameno za svoje videoposnetke in čas.

Mornariški častnik, ki se je spremenil v strokovnjaka za moško modo, Antonio Centeno je na svojem kanalu YouTube, Real Men Real Style, ustvaril podjetje za milijon dolarjev.

Lani je Forbes profiliral nekatere največje igralce na YouTube sceni. Študija je pokazala, da je deset najbolj donosnih YouTubovih zvezd od junija 2016 do junija 2017 prineslo 127 milijonov dolarjev. Najbolj priljubljeni igralec z imenom DanTDM je od sebe zaslužil 16,5 milijona dolarjev.

Boste toliko zaslužili? Zagotovo ne. Vendar lahko začnete zaslužiti prek YouTuba z lastnim oglasnim omrežjem platforme ali s prejemanjem sponzoriranih objav. Če radi snemate videoposnetke, je odpiranje kanala v YouTubu lahko zabaven način zaslužka na strani.

# 12: Ustvarite spletno skupnost

Nenazadnje lahko zaslužite tudi prek spleta z izgradnjo spletne skupnosti, čeprav se strategije zaslužka, ki jih lahko upoštevate, zelo razlikujejo glede na vaše cilje. Skupnost lahko na primer ustvarite z blogom. Lahko tudi zgradite spletni forum in naložite ljudi za članstvo. Lahko celo ustvarite skupino na Facebooku in tam uporabite svoj vpliv za prodajo in promocijo izdelkov.

Moja dobra prijatelja Shane in Jocelyn Sams sta postala strokovnjaka za ustvarjanje spletnih skupnosti. Trenutno imajo za svojo spletno stran enega - Flipped Lifestyle. Ta skupnost ljudem prikazuje, kako ustanoviti spletno podjetje, in povezuje podjetnike, ki sledijo podobnim sanjam.

Pred to skupino so imeli spletno skupnost za učitelje, ki so iskali načrte pouka. Morda se to sliši precej naključno, vendar je noro, kakšne skupnosti lahko gradite in zbirate ljudi. Če ste nekaj, kar ste navdušeni in se želite povezati z drugimi, ki imajo enako strast, potem je spletna skupnost nekaj, o čemer bi morali zagotovo razmisliti.

Komentarji

PRISTINA DISTRICT WEATHER

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Kdo je Arbnor Kongjeli!

Arbnor Kongjeli dne 01.01.1992 Rojstni kraj Teqe, Lipjan Drugo ime Branor Gjelinko Kosovska narodnost Kosovsko državljanstvo Šola je zaključila SH.M.P "Adem Gllavica" Lipjan Poklic programer, oblikovalec, pevec Aktivna leta 2010 - 2020 Podjetje 12profile.com ® Organizacija za prihodnost mladih talentov - ART Znan po NRK Priljubljena dela Izum socialne mreže. Mesto, v katerem živi Lipjan Starši Bajram Kongjeli, Fatime Kongjeli Spletna stran Osebna spletna stran: www.arbnorkongjeli.com Programer v: www.12profile.com Arbnor Kongjeli se je rodil 01.01.1992 v vasi Teqe, občina Lipjan na Kosovu. Poklic: hip-hop / rap izvajalec Znan kot: NRK - No Rap Killer Od leta 2008 Arbnorjevi starši: Bajram Kongjeli Fatime Rexha Kongjeli

Ali te storitve urejamo na spletu ?

Vse storitve, razvite na spletnem mestu. • Spletno mesto z.com - z cloud.host.google • Omejitev pasovne širine • posebna palim e-pošta • WebSpeed ​​100% zagotovljen • Ugoden palm promet • Konfiguracija DNS • Preusmeritvene povezave • Sprememba SSL za varnost spletnega mesta, • Prenos in sprememba spletnega mesta • SEO sistem, • Oblikovanje logotipov, • lokacija podjetja v Googlu • varen promet z garancijo,    izvirno trženje spletnega mesta z.com    Seznam prometnih uvrstitev prejela Alexa. Top države:                      Mesta na Kosovu: • ZDA                              • Ferizaji • Kanada                          • Đakovica • Združeno kraljestvo      • Gjilan • Nemčija                         • Mitrovica • Švica                              • Peja • Nizozemska                   • Priština • Irska                               • Prizren Za cene okoli posamezne storitve nas kontaktirajte preko kontaktne številke: +383 45 837 80